To blessed to be stressed
Door: Joey
Blijf op de hoogte en volg Joey
24 Augustus 2010 | Suriname, Paramaribo
Bij aankomst in Curacao werd me meteen al duidelijk dat het leven er hier heel anders aan toe gaat. Het is erg warm dus de mensen worden wat langzamer zeg maar. Ik neem ze niets kwalijk en wij deden er al gelijk lekker aan mee.
We hadden de hele week beschikking over een Topgids. Nico heeft vorig jaar een maand stage gelopen op Curacao, dus hij kon ons mooi overal mee naar toe nemen.
De eerste avond richting Cobana. Stel je eens voor. Het is al donker, heldere lucht, volle maan, sterren en een lounge muziekje op de achtergrond. Wanneer je het water in stapt voel je een aangename temperatuur van zo'n 20 graden.
Hier zijn we dus een tijdje gebleven, wat gezwommen en vooral niets gedaan. Er was verder helemaal niemand in het water!
De hele week stond dus in het teken van niets doen. Wakker worden wanneer we zin hebben, eten wanneer we zin hebben, drinken wanneer we zin hebben, naar het strand wanneer we zin hebben, uitgaan waar en wanneer we zin hebben en waar we eigenlijk op de meeste momenten wel zin in hadden was een Caribische Amstel Bright. Top!
Een warm welkom
Voordat we het wisten was het al tijd om door te vliegen naar Suriname. Oom Dirk heeft ons opgehaald van het vliegveld, we zijn gelijk naar 'huis' gereden. Hier wachtten Oom Eddy, Tante Wonny (oma) en hond Toby op ons. Even snel een hapje gedaan bij de Optimist, waarna we een rondleiding kregen door de straten van Paramaribo. Al die wegen, zoveel straatnamen en herkenningspunten dat we het allemaal niet meer weten. Dit richtingsgevoel zal met de tijd meekomen.
Iedereen heerlijk geslapen die nacht in een koele kamer met airco! De volgende dag rond half 11 uit bed gekomen en de koffers uitgepakt en kasten ingeruimd, de tijd voor genomen. We waren hier om half 5 mee klaar :P. Alles op zijn tijd.
S'avonds heeft Oom Dirk ons mee uit eten genomen naar een Indisch restaurant wat erg lekker was! Hier hebben we een aantal goede gesprekken gevoerd over werk. Wat ons bij zal blijven is: 'Het is in het leven voor 90% belangrijk wie je kent en voor 10% de kennis die je hebt'
Een grote familie
'S middags werden we door Oom Eddy uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Iemand werd 65 jaar. Hier hebben we er weer een aantal Tante's en Oom's bijgekregen. Was erg gezellig! Zonder de connecties zouden we hier nooit terecht komen. Erg leuk!
De eerste gesprekken
Vandaag 24 augustus hebben we allemaal onze eerste gesprek gehad bij Telesur. Elk van ons heeft een eigen begeleid(st)er waar we de komende 5 maanden mee zullen gaan werken. Aan de cultuur kunnen we wel snel wennen. Ik hoop alleen wel dat we onze kennis kunnen gebruiken om het bedrijf verder te helpen. Een uitdaging, maar wij zijn er van overtuigd dat het gaat lukken. Maandag 30 augustus begint het Telesur avontuur.
De planning
Plannen willen we zoveel mogelijk vermijden. We zien we wat er op ons pad komt. Zo gaan we vanavond met Oom Dirk mee naar Got Talent. Dit is een talentenshow tussen scholen. De winnende school krijgt $10.000 en kan hiervan de school beter maken. Telesur organiseert deze show. Gister op het feestje hebben we iemand ontmoet die Trips organiseert. Morgen gaan we op dolfijnentrip. We gaan een beetje varen, dolfijnen kijken, eten en drinken. Is niets mis mee al zeg ik zelf!
Wij gaan weer verder genieten, tot de volgende blog.
Brasa
P.S. Foto's kunnen jullie vinden op http://picasaweb.google.nl/lucianocurrie?authkey=Gv1sRgCLT_g-zB1uyicw
24 Augustus 2010 - 17:05
Frans :
Hè goser, goed om te lezen dat je het naar je zin hebt, snelle leerling, t gaat erom wie je kent en niet wie je bent.!!!!
Ga lekker genieten en hou ons op de hoogte !
Gr. Fransie de Tiger ! -
24 Augustus 2010 - 17:16
Linsey:
joey! wat leuk joh, nu gaat het avontuur toch echt beginnen heh! Heel veel plezier en ik ga zeker je verhaaltjes lezen :D
x liefs -
24 Augustus 2010 - 17:21
Chantal:
Hey broertje..
Leuk om te lezen ook al had ik al veel van je gehoord via Skype :)..
Moet zeggen dat ik dat wel fijner vind hor ;) hahaha..
Ga lekker genieten en ik spreek je snel weer :D..!
Dikke kus -
24 Augustus 2010 - 19:25
Niels:
Leuk verhaal klinkt echt als the good life. Wanneer kan ik een mtv cribs suriname verwachten via iChat?
groeten! -
25 Augustus 2010 - 11:04
Jillll:
ik wil oooooooooooook !! ='(
het klinkt allemaal zoo lekker en ontspannend,
't is heerlyk daar in su ! heel anders dan hier in NL.
groet Oom Dirk, Oom Eddy, Tante Wonnie en Tirzah voor me <3 !
- xx - -
25 Augustus 2010 - 12:07
Alejandra:
Joeyy!
Echt leuk om je verhalen te lezen! Hopelijk hou je het wel vol om ons op de hoogte te houden!
In elk geval heeel veel plezier daar en succes maandag met je eerste Telesur-dag!
xx Alejandra -
25 Augustus 2010 - 17:51
Mams:
hey lieve joey,wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat daar. mama had al veel gehoord en natuurlijk ook van je zus. nog veel plezier deze dagen voor dat het echt ga beginnen. gr liefs mama en jw dikke kus -
25 Augustus 2010 - 19:11
LYRA:
Hee Joey!
Jeetje wat een luxe zeg, mooie foto's hoor! Wat een prachtige stranden.. Geniet er maar van!! Veel plezier nog deze week en succes met werken!
Groetjes van ons,
Rob, Ellen, Lisa & Yvonne
PS. Wat zit je haar leuk :) -
30 Augustus 2010 - 09:02
Michelle:
Jow. aghhh goed zoo die verhalen, heerlijk en hoe was het met dolfijnen. Heb ik dus niet gedaan dom dom.. Maar je begint vandaag dus en ik ga nu op introkamp ja verschil moet er wezen. En nu ga ik even de fotos spotten!!! kusss -
30 Augustus 2010 - 09:07
Mich:
En je haar foetsie!! hahaha leuk!