Een ware dierenvriend…
Door: Joey
Blijf op de hoogte en volg Joey
22 November 2010 | Suriname, Paramaribo
Ik heb het mezelf wel erg moeilijk gemaakt om jullie te beloven elke week een nieuwe blog te schrijven. In de blog van vorige week was me inspiratie al niet veel, maar deze week heeft hij toch echt de bodem van de bodemlozeput behaald. Misschien komt het gewoon omdat we half Suriname al hebben gezien en ons geld in diezelfde bodemlozeput is gevallen…
DE DIERENVRIEND
Elke morgen voor het werk ga ik tegenwoordig hardlopen. Op elke doordeweekse dag gaat de wekker om 05:30 af. Met oom Dirk’s motivatie in me hoofd ‘Heerlijk om op te staan, blij dat er weer een nieuwe dag is’ sta ik springlevend naast me bed. Even snel wat ontbijten, sportschoenen aan en daar gaan we, in het nog half slapend Suriname.
Zo nu en dan krijg ik gezelschap van wat straathonden die wat om me heen springen en zo’n honderd meter met me mee rennen totdat ze hun territorium verlaten.
Afgelopen woensdag was dit echter anders. 05:30 de wekker, Italië sportbroek aan, ontbijten, schoenen aan en weer Paramaribo in. Dit maal waren de honden, die normaal zo speels mee leken te rennen, iets agressiever. Voordat ik het wist zat er een hond aan mijn enkel… Beetje jammer… Ik denk dat het door het broekje van Italië komt.
Uiteindelijk valt dat allemaal wel mee. Het enige wat niet meevalt is dat ze me nu al 4 dagen achter elkaar om half 8 ochtends op de poli willen zien voor controle. Elke ochtend zo’n uur in de wachtkamer zitten en vervolgens wordt ik door de broeder geholpen die een nieuw verbandje om mijn been doet. Best lullig, tegen infectie wilden ze het niet hechten dus het moet maar dichtgroeien..
Inmiddels heb ik het verband nu ook zelf in huis en kan Luc of Nico mooi voor broeder spelen.
OFFICIEEL EEN SURINAMER
4 pasfoto’s, 5 pagina’s opofferen van je paspoort, zes loketten en 3 maanden was er voor nodig om ons officieel in te schrijven in het bevolkingsregister van Suriname. Maakt dit ons nu Surinaams?
DRUKKE WEEK
Deze week staat er een drukke agenda vol feestjes op het programma. Woensdag een leuk feestje met DJ Roog, beter kan je hier niet krijgen. Donderdag is het Onafhankelijkheidsdag, een vrije dag waarbij heel Suriname in Paramaribo is te vinden. Vrijdag heeft oom Dirk weer een cocktail party ingelast bij ons thuis. We kijken er naar uit.
ONDERZOEKEN
Mijn rapport is inmiddels ingeleverd en mijn presentatie is ook gehouden.. De afdeling was erg positief. Volgende week staat de presentatie gepland voor de directie, totdan nog even wat kleine aanpassingen maken.
Nico is druk bezig met het testen van zijn community portal en Luciano die maakt deze week ook een einde aan zijn rapport. Well done, nog 1,5 maand vakantie! Of hadden we dat al?
23 November 2010 - 19:23
Mama Tineke:
hey joey ik vind het hardstikke goed dat je nog steeds wat schrijf.ik moet vaak lachen hoe je het weer brengt dus ga zo door al word het steeds moeilijker voor je maar toch weer bedankt. groetjes aan de jongens en ome dirk