Als vanouds - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joey Weggers - WaarBenJij.nu Als vanouds - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joey Weggers - WaarBenJij.nu

Als vanouds

Door: Joey

Blijf op de hoogte en volg Joey

15 November 2010 | Suriname, Paramaribo

Ik heb de afgelopen weken de fout gemaakt om Suriname met Nederland te vergelijken. Onze verwesterde koppen zijn teveel verwend. Wat helemaal niet erg is natuurlijk. Ik ben me er inmiddels wel van bewust dat je Suriname niet met Nederland kan vergelijken. Je moet beide landen apart zien en elk land heeft zo zijn eigen charme. Alleen zo kan je echt genieten van Suriname…

Een aantal positieve punten die Suriname maken zoals Suriname is en hoort te zijn:

*Zon
*Mensen
*Vriendelijkheid
*Eten, behalve de broodjes dan…
*Relaxte
*Natuur
*De vele vrije dagen
*Havannah en Sza Sza Szu op zijn tijd
*Oom Dirk & Oma
*Omgeving
*Geloofsovertuigingen

PARBO 55 JAAR
Parbobier bestaat dit jaar 55 jaar en dit was de reden voor een extra groot feest op het onafhankelijkheidsplein midden in de stad. Als vanouds V.I.P. Bandjes, Parbobier, Hapjes, honderdduizend mensen op het plein, half uur Chinees vuurwerk, Dj’s, artiesten en brass bands maakten dit feest tot het grootste feest wat we tot nu toe hebben meegemaakt in Suriname.

TIJDLOOS
Een drukke werk of schoolweek brengt niet echt de meest sociale persoon in je naar boven. Daarom is het op donderdagavond altijd qualitytime met vrienden in Tijdloos. De technologie bestaat niet voor niets en daarom werden we live gestreamd vanuit Paramaribo in Tijdloos. Een parbobiertje in mijn hand, laptop op schoot, Facetime aan en een gezellig avond met je vrienden in Nederland hebben. Toch wel weer erg leuk!

COD BLACK OPS
Om nog meer niets te doen in Suriname heeft het geniale brein van Luciano playstation network gekraakt.. Tenminste we kunnen nu online Call of Duty spelen.. De verbinding is nog niet echt wat het zijn moet, maar ach we zijn tenslotte in Suriname :D

WERK
Inmiddels heeft mijn stagebegeleidster een mooie deadline gemaakt voor het inleveren van mijn onderzoeksrapport. Aanstaande vrijdag moet mijn rapport op haar bureau liggen en zal ik mijn bevindingen en creatieve ideeën moeten presenteren aan de afdeling. Nog genoeg te doen dus deze week zal ik al dat facebook’en maar laten zitten…

Nico is druk bezig met het community portal die inmiddels ook een naam heeft gekregen: Miti. De portal neemt vorm aan en de testfase is ingegaan. We zijn benieuwd of de launch over twee weken doorgaat!

Luciano is ook lekker op dreef en heeft twee focusgroepen gepland aanstaande donderdag.

Een drukke week voor de boeg…

• 15 November 2010 - 19:40

Tineke:

hoy joey, het was kortmaar weer leuk om te lezen. ik wens je van de week veel succes met je raport en het presesnteren op de afdeling je kan het dat weet ik gewoon. luciano ook veel succes een donderdag. en nico kan zich nog even voorbereiden. het ga jullie goed. groetjes

• 19 November 2010 - 13:02

Ronald Veth:

Baassie.... klink allemaal top! Tijdloos was ook erg gezellig. Neem aan dat je sinds gister niet meer COD kan spelen? Let me know!