LFG - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joey Weggers - WaarBenJij.nu LFG - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joey Weggers - WaarBenJij.nu

LFG

Door: Joey

Blijf op de hoogte en volg Joey

25 Oktober 2010 | Suriname, Paramaribo

Jullie kennen die deurmatten wel waarop WELKOM staat geschreven. Ze zijn bedoelt om je een warm welkom te geven bij iemand thuis of ze dienen ervoor om je voeten te vegen bij binnenkomst. Op de deurmat van de Currie’s staat echter een heel ander motto geschreven die je een warm welkom geeft.

L – Life
F – F******
G – Good

Dit motto staat weer centraal in deze twee weken Suriname.

BERG EN DAL
Corinne is inmiddels al ruim een week bij ons. Aandacht van drie jongens is natuurlijk niet mis. Toch vonden Luc en Cor het wel fijn om even tijd voor henzelf te nemen. Waar kan dit nou beter dan in het binnenland van Suriname. Even geen drukte van de stad maar alleen maar genieten van de flora en fauna om je heen. Daarom zijn Luc en Cor afgelopen week naar Berg en Dal resort geweest. Dit is een resort op zo’n twee uur rijden van Paramaribo en ligt midden in de natuur. Ze hadden een eigen lodge tot hun beschikking die van alle luxe was voorzien. Daarnaast hebben zij de canopy trail gedaan. Als een ware Tarzan en Jane vlogen ze door de jungle van Suriname. De foto’s spreken voor zich. LFG

GEDOEMDE ZATER’DAG’
Om Corinne toch nog het een en ander van Suriname te laten zien wilden we zaterdag naar Overbridge gaan om een hangmat op te hangen en vervolgens lekker niets te doen.
Helaas was Overbridge dicht. Maar niet getreurd, er zijn nog meer plekjes waar je goed niets kan doen in Suriname. We zijn dus naar Parabello gereden. Daar eenmaal aangekomen was de waterstand erg laag waardoor we niet echt konden zwemmen. Dit was wel wat minder maar we hadden tenminste de hangmatten ‘nog’. Toen Niek en ik elk lekker in een hangmat lagen begon het hutje te kraken en zakte helemaal in elkaar.

We zijn toen maar lekker naar huis gereden..

UITGAAN
We kunnen weer twee leuke partynights toevoegen op ons lijstje. Afgelopen donderdag wederom naar Havannah geweest. Nog steeds kunnen we niet salsadansen maar dat maakt het allemaal wel erg leuk. We doen ons best.

Om zater‘dag’ maar te vergeten zijn we ’s avonds naar Sza Sza Szu gegaan. Borgoe C. en Jacky D. geven je avond een andere wending en Judith niet te vergeten natuurlijk… De muziek hier is niet echt alles en de DJ maakt het er al helemaal niet beter op. Toch weer een topavondje gehad. LFG

FAMILYDAY
Zondag zijn we met oom Dirk het water op geweest. Eerst de boot halen, wat eten en drinken voor onderweg kopen en weer heerlijk genieten. We zijn naar een klein eilandje ergens in de Suriname rivier gevaren. Daar hebben we wat gezwommen, gegeten, gedronken en vooral genoten. Op de terugweg allemaal weer de waterski’s aan om de dag helemaal compleet te maken. LFG

VAKANTIE
Normaal schrijf ik de blog om de maandagochtend op werk mee te starten. De vakantie is inmiddels ook voor Nico en mij aangebroken. In december zijn we klaar met stage. Dit betekent dat we nog een maand vakantie kunnen vieren voordat we naar Nederland komen. Om mijn vakantie goed in te vullen en nog een kleine bijdrage aan Suriname mee te geven heb ik besloten om wat vrijwilligerswerk te doen bij het Dierenasiel. Vanochtend hadden Corinne en ik hier een afspraak voor een rondleiding.
Rens komt morgen aan en hij wordt gelijk in het vuur gegooid. Oom Dirk is jarig. Er komt aardig wat visite, dus dat beloofd een gezellige dag te worden.
Woensdag gaan we met zijn alle de binnenlanden in en genieten van onze welverdiende vakantie. De trip gaat deze keer naar de Blanche Marie vallen en in Apoera, een indianendorp, zullen we twee nachten doorbrengen. Wederom LFG

Luc heeft de foto’s weer online gezet.

Bigi Brasa

• 26 Oktober 2010 - 18:37

Mama Tineke:

hey joey wat ontzettend goed van je dat je elke keer weer wat schrijf om ons in dit koude kikkerlandje op de hoogte te houden. het was weer leuk om ook de foto,s erbij te zien, ze waren zeker wel blij met jullie dat, dat hutje in mekaar zakte. wil je oom dirk feliciteren van ons. en ik wens jullie een fijne trip met elkaar. geniet ermaar van. en we lezen je verhaal en zien de foto,s maar al te graag. groetjes liefs mama en jan willem